#громадськемісце Клічук розповів, чи виділяють Чернівці землю та квартири військовослужбовцям #чернівці #chernivtsi

Клічук розповів, чи виділяють Чернівці землю та квартири військовослужбовцям

Для військових у Чернівцях зарезервували десятки гектарів землі. Якщо на державному рівні буде законодавчо дозволена безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, то захисникам виділять ділянки.

Про це на пресконференції повідомив Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

“Щодо землі, то на період воєнного стану діє заборона видачі комунальних земель будь-кому, в тому числі й військовим. Це рішення ухвалили в Києві на початку військових дій. Проте у лютому під час затвердження даних по інвентаризації землі ми зарезервували десятки гектарів на перспективу. Якщо рішеня про дозвіл видачі земель військовим ухвалять на центральному рівні, ми їх виділимо для бійців”, – пообіцяв міський голова.

На запитання кореспондентки molbuk.ua, чи виділяє місто квартири для військових, мер сказав, що така програма існує, але вона “йде по вертикалі ОВА”.

Роман Клічук розповів, що місто не закуповувало і не має вільних помешкань для бійців. Раніше проявили своєрідний жест підтримки з боку міста і передали три квартири на три бригади. А вже самі бригади вирішували, кому саме ці помешкання дати.

“Ми би із задоволенням давали військовим квартири, але у нас їх немає, ми їх не закуповували. А програму виділення коштів веде уряд і обласна адміністрація”, – пояснив Клічук.

Раніше Роман Клічук розповів, скільки коштів цьогоріч Чернівці виділили на підтримку ЗСУ.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 23:22

Коментарів 0 Переглядів 13

ДЖЕРЕЛО