#громадськемісце “Пошкодження досить масштабні”: в “Укренерго” розповіли про ситуацію в енергосистемі #чернівці #chernivtsi

"Пошкодження досить масштабні": в "Укренерго" розповіли про ситуацію в енергосистемі

8 травня російська окупаційна армія завдала чергового масованого удару по Україні. Під прицілом була енергетична інфраструктура.

Як розповів в ефірі УП. Live голова правління “Укренерго” Володимир Кудрицький, втрата генерації електроенергії внаслідок атаки є досить суттєвою. За його словами, імпорт електроенергії з Європи не здатен повністю перекрити дефіцит, що виник в енергосистемі.

Зазначається, що обмеження енергопостачання для промислових споживачів “майже гарантовано” буде застосовано. Що стосується побутових споживачів, то все “залежить від того, наскільки всі ми як споживачі зможемо зекономити, добровільно обмежити своє електроспоживання”.

За словами Кудрицького, постраждало багато важливих електростанцій – це і три електростанції ДТЕК, і дві ГЕС, “тому ми відчуваємо цей дефіцит”.

Він додав, що обʼєкти “Укренерго” постійно є цілями для ворога, але вирішальним для енергосистеми є пошкодження великої кількості енергоблоків на ТЕС і ГЕС.

“Пошкодження досить масштабні, досить суттєвою є втрата генерації. Наскільки суттєвою, що навіть імпорт електроенергії з Європи не здатен повністю перекрити дефіцит, який утворився в енергосистемі”, – пояснив Кудрицький.

Він також зауважив, що ремонтні роботи йдуть постійно. На різних об’єктах зафіксовано різного ступеня пошкодження.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 08:38

Коментарів 0 Переглядів 61

ДЖЕРЕЛО