#громадськемісце Росія лютує на фронті: десятки штурмів, ракетних та авіаударів, – Генштаб #чернівці #chernivtsi

Росія лютує на фронті: десятки штурмів, ракетних та авіаударів, Генштаб

Протягом доби лише на Авдіївському напрямку українськими захисниками було відбито 35 атак російських окупантів.

Як зазначається у повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Facebook, протягом минулої доби відбулося 88 бойових зіткнень. Ворог завдав 32 ракетних та 64 авіаційних удари, здійснив 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Зауважується, що вночі російські окупанти вчергове атакували Україну – застосували чотири безпілотники типу Shahed та п’ять БпЛА невстановленого типу. Силами та засобами протиповітряної оборони України всі БпЛА типу Shahed та один дрон невстановленого типу було знищено.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у своєму Telegram-каналі розповів, що у ніч на 28 квітня “Шахедами” окупанти атакували з мису Чауда (Крим), зенітною керованою ракетою С-300 із Бєлгородської області Росії, а безпілотниками невстановленого типу – із окупованої території Херсонської області.

“В результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами та розрахунками мобільних вогневих груп Повітряних сил усі чотири “шахеди” знищено на Київщині, Вінниччині, Хмельниччині та Кіровоградщині. Один безпілотник невстановленого типу знищено МВГ Сил оборони України на Миколаївщині”, – зазначив Олещук.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 11:19

Коментарів 0 Переглядів 44

ДЖЕРЕЛО