Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Що кажуть чернівчани про скасування маршруток №11 та №12 – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Що кажуть чернівчани про скасування маршруток №11 та №12 #чернівці #chernivtsi

Що кажуть чернівчани про скасування маршруток №11 та №12

Фото molbuk.ua

У Чернівцях із початку квітня припинили курсувати маршрутки №11, 12. Маршрутка №11 їздила від кіноконцертної зали Чернівці через вулиці Героїв Майдану, Скальда до Південно-Кільцевої. Маршрутка №12 теж починала курсувати від Чернівців до вулиці Південно-Кільцевої через Скальда.

Про це йдеться у публікації “МБ” від 11 квітня, пише molbuk.ua

Перевізник не збирався оновлювати транспорт

За словами заступника міського голови Ігоря Крохмаля, першого квітня у приватного перевізника Денисівка, який обслуговував ці маршрути, закінчився договір на обслуговування.

Його не продовжили, тому що перевізник давно не оновлював транспорт і не планував це робити, – сказав Ігор Крохмаль.
Одразу після цього ЧТУ збільшило кількість тролейбусів до вулиць Скальда та Південно-Кільцевої.

Є чотири тролейбусні маршрути, які їздять з центру до цих спальних районів. Отож можна користуватися тролейбусами № 6А, 8А, 6, 8, а також автобусом №23, – повідомили у ЧТУ.

Також зазначили, що тролейбуси 6А та 8А повністю дублюють рух цих маршруток і зупиняються на тих самих зупинках громадського транспорту, що й маршрути №11 та №12.

Для зручності пасажирів ми збільшили кількість одиниць транспорту, а в години пік інтервал руху становить 6-12 хвилин, що значно зменшує час на очікування транспорту, – додали на підприємстві.

Замінювати ці маршрути іншим приватним перевізником не будуть, повідомив мер Роман Клічук.

Нових маршруток замість №11, 12 не буде. Вони накладалися на тролейбусні маршрути, дублювали їх і, відповідно, забирали пасажирів. Тож договір не продовжили, а маршрут ліквідували, – сказав Роман Клічук.

Це максимально незручно!

Чернівчани по-різному сприйняли зміни. Комусь байдуже, інші схвалюють. Все ж є й невдоволені.

Не підтримую. Нехай повернуть маршрутки назад. Стало дуже проблемно добиратися. Якщо раніше я доїжджала до вулиці Скальда з роботи о 17.40, то зараз о 18.30, тобто на дорогу мені йде тепер додаткова година. Та й не помітила, що тролейбусів стало більше. Вони їдуть повільніше, дуже забиті. Зараз чекаю, що приїде 8 або 6А. О, автобус №23 приїхав. Але він їздить навіть рідше, ніж раз на годину, – каже чернівчанка Алла.

Спочатку було незручно, бо я звикла їздити маршрутками й розраховуватися готівкою. Та зараз уже призвичаїлася. Тролейбуси їздять нормально, без перебоїв, – зазначає студентка Валерія.

Скасування маршруток створило максимальні незручності, – зауважує пані Людмила. – Зараз у той бік, куди їхала дванадцятка, до центрального кладовища, курсують тільки тролейбуси № 8 і 8А. Чекаю вже 18 хвилин, і досі нічого немає. Тролейбус №6 узагалі не повторює маршрути №11 та 12. Хіба, можливо, якщо він їде назад із Південно-Кільцевої, то щось схоже. Але з центру в нього взагалі інший маршрут: по Воробкевича, Небесної Сотні.

Автобус №23 їде лише до вулиці Скальда. Тому нехай би повернули нам попередні маршрути. Вони можуть бути вже комунальними, не обов’язково приватними. Нехай виправлять недоліки, через які їх скасували, і повернуть.

Обіцяли, що збільшать кількість тролейбусів замість скасованих маршруток, але я щось цього не відчув. Доводиться чекати понад 15 хвилин на тролейбус №8, – каже студент Василь.

Спочатку була невдоволеною скасуванням маршруток. Кілька днів тому тролейбуси їздили переповнені, довго на них чекала. Та зараз усе добре, чекати доводиться не більше 10 хвилин, тож не скаржуся, – каже чернівчанка Аліса, яка часто користується тролейбусами №6, 6А, 8.

Куди це годиться? – обурюється пенсіонерка Лариса Леонідівна. – Ці маршрутки часто їздили завжди повними, мали попит. Ще вони були зручні тим, що ними їздили люди з села, які не мають транспортних карток. Не розумію, навіщо скасовувати те, що добре працювало?!.

А от пенсіонер Михайло Вікторович підтримує скасування маршруток: Пенсіонери маршрутками й так майже не користуються, бо там дорогий проїзд. Наприклад, я їжджу лише тролейбусами.

Читайте новини МБ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 16:58

Коментарів 0 Переглядів 88

ДЖЕРЕЛО