#громадськемісце У Чернівцях мешканці однієї з вулиць місяць живуть без газу #чернівці #chernivtsi

У Чернівцях мешканці однієї з вулиць місяць живуть без газу

У Чернівцях на вулиці Горіхівській кілька будинків вже майже місяць залишаються без газопостачання.

Про це molbuk.ua повідомила місцева мешканка Оксана.

За словами чернівчанки Оксани, звернення з цією проблемою до Чернівецької філії “Газмережі“ були неодноразові.

“На вулиці справді були ремонти щодо відновлення газопостачання, проте закільцювали газову мережу тільки прилеглих вулиць, а саму середину – залишили без газу. Ми вже зверталися на гарячу лінію філії, проте у відповідь тільки чули: “Чекайте, ведуться ремонтні роботи“, – розповідає мешканка вулиці Горіхівська.

Нині сім’я чернівчанки користується електронною плитою, коли були холоди – в нагоді ставали пічка та камін. Чернівчанка обурена, що досі невідомо, коли у її помешканні з’явиться газ.

“Якщо зараз ведуться ремонтні роботи на нашій вулиці, то люди мають все одно розуміти, коли їм повернуть газопостачання“, – зауважує мешканка.

У Чернівецькій філії “Газмережі“ зазначили, що станом на сьогодні на вулиці Горіхівській 62 абоненти не мають газу.

“12 квітня ми виявили загазованість ґрунту на 100%, що вважається небезпекою. Тож було прийнято рішення згідно плану локалізації і ліквідації аварійних ситуацій, припинити газопостачання. У той день ми зупинили газопостачання 426 абонентам. Сьогодні з 426 абонентів, газопостачання припинено – 62“, – розповів керівник технічного напрямку Чернівецької філії “Газмережі“ Олександр Климчук.

За словами керівника, у період ремонту газових мереж, абоненти, які досі не мають газу, не отримуватимуть квитанцію за розподіл газу, бо їм припинили нарахування за цю послугу.

Відомо, що наразі по вулиці Вашківській, що є прилеглою Горіхівській, вже частково відновили систему постачання газу.

“По вулиці Вашківській ми провели роботи по закільцівці газової мережі. Також нам вдалося встановити причину руйнування газової труби. Це трапилося через електрохімічну ерозію, а саме через неробочу станцію катодного захисту (ред. – комплекс обладнання, яке призначене для створення постійного електричного струму). Вчора ми відновили станцію катодного захисту, а зараз поетапно проводимо роботи по ліквідації витоків газу на цьому газопроводі. Тож відповідно відновлення газопостачання абонентам також буде поступовим. Зробити пуск газу в аварійну мережу це небезпечно. Якщо газовоповітряна суміш попаде у приміщення абонентів, то може трапитися вибух або ж загоряння. Тому, конкретний час, коли відновлять газопостачання цим 62 абонентам зараз ми не можемо назвати“, – пояснює Олександр Климчук.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 11:58

Коментарів 0 Переглядів 79

ДЖЕРЕЛО