#громадськемісце Нічна атака росіян: в Івано-Франківській області сталася пожежа на об’єкті критичної інфраструктури #чернівці #chernivtsi

Крім Прикарпаття, атаковані енергообʼєкти на Дніпропетровщині на Львівщині За словами глави Міненерго Германа Галущенка, цієї ночі росіяни били ракетами по енергетичній інфраструктурі України. Так, зокрема, ворогом були атаковані об’єкти у трьох областях, а саме у: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській областях, повідомляє РБК-Україна.

Пошкодження та поранений

“Є пошкодження обладнання. На одному з об’єктів поранено начальника зміни – енергетик отримав контузію”, – розповів міністр енергетики.


Він додав, що наслідки масованої ворожої атаки уточнюються. Також триває робота над їх ліквідацією.

Пожежі на енергооб’єктах у Дніпропетровській області

Як розповів голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, регіон пережив чергову масовану атаку, і в області через ворожий обстріл пошкоджені енергетичні об’єкти – сталося кілька займань.
Він уточнив, що йдеться про об’єкти в Дніпровському та Криворізькому районах.

Крім того, був поранений 39-річний чоловік. Начальник ОВА зазначив, що його госпіталізували в стані середньої тяжкості.

Також виникли перебої з водопостачанням в Криворізькому районі.
За словами керівника Дніпропетровської ОВА, силами та засобами протиповітряної оборони у регіоні було знищено ворожих 13 ракет.

Атаковані чотири ТЕС

Як йдеться у ранковій заяві ДТЕК, у ніч проти 27 квітня російські окупанти атакували чотири теплоелектростанції цієї компанії. Зазначається, що внаслідок ударів було серйозно пошкоджено обладнання.

Як розповіли в компанії, попередньо відомо про постраждалих.

“Серйозно пошкоджено обладнання підприємств. В ці хвилини енергетики намагаються ліквідовувати наслідки атаки”, – передали в ДТЕК.


Також в компанії додали, що з початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК були обстріляні понад 170 разів.

Пожежа в Івано-Франківській області

Росіяни атакували об’єкт критичної інфраструктури в Івано-Франківській області. Там виникла пожежа, яку вже ліквідували.
Як зазначає місцева влада, обійшлось без постраждалих.

ДЖЕРЕЛО