Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
На Буковині зросла кількість захворювань на кашлюк – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце На Буковині зросла кількість захворювань на кашлюк #чернівці #chernivtsi

Хворіють переважно діти від 5 до 14 років Від початку року у Чернівецькій області виявили кашлюк у сотні дітей. За останній місяць рівень захворюваності зріс на майже 40%. Це пов’язано із недостатнім рівнем колективного імунітету від інфекції.

Про це повідомив лікар-епідеміолог обласного центру контролю та профілактики хвороб Юрій Падурару, передає Суспільне.

Водночас у цей період минулого року не було жодного випадку захворювання на кашлюк. Цьогоріч хворих дітей виявили у всіх районах області – найбільше у Чернівецькому.

За словами Падурару, хворіють переважно діти від 5 до 14 років.

“До підвищення рівня захворюваності кашлюком серед дітей призводить недостатній рівень колективного імунітету. Запобігти хворобі можна завдяки вакцинації. Згідно з національним календарем щеплень для профілактики кашлюку дітей слід вакцинувати у віці 2, 4, 6 і 18 місяців”, – каже фахівець.

Кашлюк – інфекційне захворювання дихальних шляхів, яке викликає бактерія. Він поширюється повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні. Діти, які інфікувалися, мають напади кашлю впродовж 4-8 тижнів. Найбільш небезпечною ця хвороба є для немовлят.

ДЖЕРЕЛО