#громадськемісце У Чернівцях обрали проєкт плану нового кварталу між вулицями Сторожинецькою та Скальда #чернівці #chernivtsi

У мікрорайоні планують будівництво реабілітаційного центру

У Чернівцях вибрали кращу проєктну пропозицію для нового кварталу між вулицями Сторожинецькою, Рівненською, Героїв Майдану та Скальда. Проєкт-переможець передбачає укріплення медичного ядра цього мікрорайону, йдеться про будівництво реабілітаційного центру.

Про це повідомили у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міської ради.

“Вчора відбувся всеукраїнський містобудівний бліцконкурс на кращу проєктну пропозицію детального плану території, обмеженої вулицями Сторожинецькою, Рівненською, Героїв Майдану та Скальда. Це потрібно аби випередити хаотичність забудови та мати адекватні містобудівні рішення по формуванню нового кварталу міста”, – йдеться у повідомленні.

Як інформує департамент урбаністики та архітектури, на розгляд журі було подано 5 проєктів, а найкращою пропозицією було обрано роботу колективу з Чернівців: DARgroup & partners, архітектори Богдан Курніцький, Анастасія Волкова та Микола Цвильов.

“Проєкт-переможець передбачає укріплення медичного ядра цього мікрорайону, йдеться про будівництво реабілітаційного центру. А також пропонується:

– інтеграція озер в міське середовище;
– продовження вулиці Скальда до вулиці Сторожинецької;
– створення нових громадських просторів з використанням розвинутих пішохідних та велосипедних шляхів;
– будівництво закладів освіти та спорткомплексу”, – поясники у департаменті.

Ідеї цієї проєктної пропозиції будуть взяті за основу при розробці ДПТ.

ДЖЕРЕЛО