#громадськемісце Зеленський підтвердив контрнаступ Росії на Харківщині #чернівці #chernivtsi

Наразі на Харківському напрямку йде жорстокий бій, – повідомив президент Зеленський

Президент Зеленський підтвердив, що вранці 10 травня окупанти перейшли у контрнаступ у Харківській області. Глава держави повідомив про жорстокі бої. Прикордоння Харківщини під масованими обстрілами — є загиблі й поранені серед цивільних. 

З відповідною заявою Зеленський виступив під час спільної пресконференції з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою в Києві.

За словами президента України, українські військові знали про такі плани ворога.

“Станом на 7 – 8 ранку відбувся жорстокий артилерійський бій. На той час наступ росіян вдалося зупинити”, – повідомив Володимир Зеленський.

Зауважимо, що окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області, передусім б’ють по місту Вовчанськ.

За даними Міноборони, на Вовчанському напрямку ворог упродовж доби ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб, а з початком ночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край нашої оборони за підтримки артилерії.

Приблизно о 5-й ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Атаки відбито. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

З Вовчанської громади Харківщини евакуюють людей через масований обстріл.

Голова ОВА Синєгубов повідомляє про одного загиблого і пʼятьох поранених у Вовчанську й одного загиблого чоловіка в селі Черкаські Тишки.

ДЖЕРЕЛО