#громадськемісце МЗС Польщі вважає, що питання повернення українців «неоднозначне», тому чекає ініціативи від України #чернівці #chernivtsi

МЗС Польщі вважає, що питання повернення українців «неоднозначне», тому чекає ініціативи від України

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що питання повернення до України чоловіків призовного віку «етично неоднозначне». Влада держави очікує подальших кроків з боку України. 

Про це він заявив в інтерв’ю TVN24.

На запитання, чи зверталася українська влада по допомогу в поверненні українців, Сікорський сказав, що в цьому Україні «справді потрібно проявити ініціативу». Він додав: “Тому, що для нас це етично неоднозначне питання. Хоча, звісно, ​​ми розуміємо, що Україна потребує своїх захисників, щоб захистити свою Батьківщину”.

За словами міністра, йому поки невідомі українські ініціативи після запровадження змін у процесі мобілізації. Як зазначив польський урядовець, у грудні 2023 року під час його візиту до Києва «українська сторона говорила дещо інше», однак «йшло в тому самому напрямку». 

“А саме, щоб вони (українська влада — ред.) мали довідку для своїх громадян про те, що хтось має врегульовані відносини з військовою службою. І просили, щоб соціальні виплати на рівні ЄС не поширювалися на людей, які не мають такої довідки. Цікава ідея”, — сказав Сікорський.

ДЖЕРЕЛО