#громадськемісце На Буковині збережено понад 4 га пам’ятки природи місцевого значення “Ржавинецьке болото” #чернівці #chernivtsi

На Буковині збережено понад 4 га пам’ятки природи місцевого значення “Ржавинецьке болото”

Чернівецька окружна прокуратура у судовому порядку зобов’язала Юрковецьку сільську раду винести межі пам`ятки природи місцевого значення “Ржавинецьке болото” та закріпити їх на місцевості.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Комплексна пам`ятка природи місцевого значення «Ржавинецьке болото» – це водно-болотна ділянка з карстовим озером, розташована на околиці села Ржавинці Юрковецької територіальної громади Чернівецького району, загальною площею 4,4 га. Пам’ятку створена у 1992 році.

Встановлено, що у січні 2008 року Ржавинецька сільська рада (з 2020 року приєднана до Юрковецької сільської ради Чернівецького районну, яка є правонаступником усього майна, прав та обов`язків розформованої територіальної громади) взяла під охорону зазначений об`єкт природно-заповідного фонду та дотримання режиму його заповідності, однак, досі межі пам’ятки природи не визначені, а земельна ділянка не внесена до Державного земельного кадастру.

Вказана бездіяльність органу місцевого самоврядування унеможливлює якісне забезпечення режиму заповідного об`єкта, його належну охорону та збереження.

Щоб унеможливити відчуження та самовільне зайняття цих земель, прокуратура звернулась до суду. Чернівецький окружний адміністративний суд  підтримав позицію прокурора – орган місцевого самоврядування має усунути порушення.

ДЖЕРЕЛО