#громадськемісце У Чернівцях покажуть документальну стрічку про бійців 3-ї штурмової бригади #чернівці #chernivtsi

Стрічку “Ми були рекрутами” покажуть 11 та 12 травня

У Чернівцях в культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука покажуть документальний фільм “Ми були рекрутами”. У фільмі розповідають історію вісьмох військовослужбовців 3-ї штурмової бригади. Буде два покази фільму: 11 та 12 травня о 14:00 годині. 

Вхід на покази – платний.

Про це повідомили на сторінці центру у Facebook.

“Документальна стрічка розкриває характери восьми бійців Третьої окремої штурмової бригади, і не тільки як професійних військових, але і як людей, філософів, просто хлопців, які мають мрії про сім’ї та мирне життя у своїй країні”, – йдеться у дописі.

Частину грошей з продажу квитків спрямують на закупівлю роботизованих систем для бригади.

“Творці фільму планують перевести частину коштів від касових зборів на закупівлю роботизованих систем для 3 ОШБр”, – йдеться у повідомленні.

“Ми були рекрутами” — фільм у жанрі мок’юментарі, присвячений воїнам 3-ї окремої штурмової бригади. В центрі сюжету стрічки – військовослужбовець на позивний Журналіст, який замість того, щоб описувати історичні події для ЗМІ, вирішує стати їхньою частиною та доєднатися до вирішальної битви. Його очима показано шлях бійця від перших кроків під час проходження курсу молодого бійця до справжніх дій на лінії бойового зіткнення. На прикладі побратимів, з якими він спілкується, показано наскільки різними є люди, що потрапили до війська.

Стрічка вийшла в український прокат 2 травня. Режисером виступив Любомир Левицький, у творчому доробку якого, з одного боку, є такі фільми, як “Йди за мною” — документальна стрічка 2022 року про розстріл Андрія Богомаза — та “#SelfieParty”, який суттєво вирізнявся з-поміж інших українських фільмів 2016 року. З іншого — це “Скажене весілля 3” та “Тіні незабутих предків”.

[embedded content]

ДЖЕРЕЛО