#громадськемісце «Встигнути до завершення навчального року»: в Чернівцях призначили нову директорку гімназії №5 #чернівці #chernivtsi

«Встигнути до завершення навчального року»: в Чернівцях призначили нову директорку гімназії №5

За словами начальниці Управління освіти Ірини Ткачук, вони були вимушені оперативно призначити нову директорку до закінчення навчального року. Детальніше — у матеріалі «Шпальти».

«Налагодити зв'язок між педагогами та батьками»: нова директорка чернівецької гімназії №5 розповіла про своє призначення та цілі

Новопризначена директорка чернівецької гімназії №5 «Інтеграл» Ірина Антонюк під час преспідходу розповіла про свої завдання на новій посаді та майбутні кроки як керівниці закладу.

«Наразі найголовніше для нас — налагодити контакт між педагогічним колективом та батьківською спільнотою», — запевняє директорка.

Нагадаємо, Ірина Антонюк очолила гімназію №5 «Інтеграл» після того, як попередня директорка Віра Сопетик подала заяву на звільнення за власним бажанням.

За словами начальниці Управління освіти Чернівецької міськради Ірини Ткачук заміну попередній директорці були вимушені шукати швидко.

«Потрібно було швидко призначити нового директора, тому що уже завершується навчальний рік, на носі подача документів до закладів вищої освіти та ліцеїв», — каже Ірина Ткачук.

Також посадовиця додала, що директорку обирали не зі складу педагогів школи, аби уникнути обурення з боку батьків учнів.

«Тут хороший колектив, який показує результати, але через конфлікт з батьками, будь-який член педагогічного колективу на посаді директора не вирішив би проблеми», — стверджує Ткачук.

Мати учениці 4-В класу Людмила Щериля позитивно сприймає нове призначення. Вона була серед ініціаторів створення петиції про звільнення попередньої директорки закладу.

«Раді, що ми добились зміни керівника. Імідж нової директорки вселяє надію, що вдасться нарешті налагодити зв’язок з батьками», — переконана мати. 

В Управлінні освіти також додали, що після завершення воєнного стану, у закладі проведуть повноцінний конкурс на заміщення вакантної посади. 

Фото Ігоря Константинюка

ДЖЕРЕЛО