#громадськемісце Яку консервацію викинути навесні, щоб нею не отруїтись: перевірте свої запаси #чернівці #chernivtsi

Яку консервацію викинути навесні, щоб нею не отруїтись: перевірте свої запаси

З року в рік дбайливі господині готують консервацію на зиму. Буває настільки забагато, що в погребі вона стоїть не один рік.

Але важливо знати, що термін зберігання домашніх заготівель обмежений і з часом консервація втрачає свої властивості, пише ukr.media.

За умови правильної підготовки продуктів і дотримання технології консервації, більшість домашніх заготівель можна зберігати до двох років. До них належать мариновані та солоні овочі, лечо, різні соуси.

Існують кілька видів домашніх запасів, яких саме час позбутися з настанням весни.

Йдеться про компоти та варення, особливо, приготовані з кісточками. Їхній термін придатності становить не більше 6-8 місяців. Уся річ у тім, що за більш тривалого зберігання в цих заготовках утворюється амигдалін, який може перетворитися на отруйну синильну кислоту.

Також варто підійти з великою обережністю до солінь із грибів. Зберігати їх рекомендується не більше 12 місяців.

В жодному разі не варто вживати в їжу будь-яку консервацію, якщо ви помітите ці ознаки:

здута кришка;

каламутний, загуслий розсіл;

підозрілий запах.

Усе це свідчить про зіпсованість консервації. Промивати, а також варити й смажити такі продукти не можна: термообробка не допоможе.

Сьогодні, 18:25

Коментарів 0 Переглядів 0

ДЖЕРЕЛО