#громадськемісце За добу аферисти ошукали двох буковинців на 40 тисяч гривень #чернівці #chernivtsi

Поліцейські наголошують буковинцям: не переходьте за підозрілими посиланнями та не перераховуйте кошти на невідомі рахунки

Псевдобанкір виманив у 58-річного жителя Дністровського району 24 тисячі гривень. Також цього дня, під приводом отримання нібито фінансової допомоги, шахраї ошукали 35-річну жительку села Зеленів на понад 14 тисяч гривень. Правоохоронці закликають кожного бути свідомим та недовіряти неперевіреній інформації.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

4 квітня з повідомленням про шахрайство до відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції звернувся 58-річний житель села Волошкове. Чоловік розповів, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Псевдобанкір, під приводом розблокування банківського рахунку дізнався конфіденційну інформацію, що стосується його картки. В подальшому буковинець отримав сповіщення про перерахування 24 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Також цього дня, в «шахрайську пастку» потрапила 35-річна жителька села Зеленів Вижницького району. Заявниця розповіла співробітникам поліції, що в соціальній мережі побачила оголошення про «соціальну виплату під час війни». Буковинка перейшла за посиланням, в якому ввела всю конфіденційну інформацію банківського рахунку. Внаслідок чого, з її картки зникло понад 14 тисяч гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують буковинцям:

• не довіряйте незнайомцям;
• завжди перевіряйте отриману інформацію;
• не переходьте за підозрілими посиланнями;
• не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;
• не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.

ДЖЕРЕЛО