#громадськемісце 56-річна мешканка Одещини вивозила жінок у рабство до Румунії #чернівці #chernivtsi


Підозрювана відправляла потерпілих до Бухаресту під приводом поїздки на екскурсію

Оперативники Одеського прикордонного загону спільно з представниками міграційної поліції ГУНП в Одеській області припинили функціонування каналу торгівлі людьми у формі трудової експлуатації. Організувала злочинний бізнес 56 – річна жителька Одещини. Зловмисниця шляхом обману підшукувала жінок з уразливим станом та з низьким соціальним рівнем життя для роботи за кордоном, насправді ж українки потрапляли до трудового рабства.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

По прибуттю до Румунії зловмисниця обмежувала їх в пересуванні та схиляла до співпраці. Також жінка заставляла своїх жертв звертатися до державних органів для оформлення соціальних допомог у статусі біженців. Після здійснення таких дій особам нараховувалися відповідні виплати. Використовуючи положення жертв, зловмисниця відбирала у них документи та кошти.

В рамках кримінального провадження правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання фігурантки справи. У домоволодіннях зловмисниці виявили низку румунських документів для соціальних виплат потерпілим, мобільні телефони, сім-карти різних операторів, банківські картки Румунії та грошові кошти.

Наразі фігурантку злочинної схеми затримано та повідомлено їй про підозру за ст. 149 «Торгівля людьми» Кримінального кодексу України.

ДЖЕРЕЛО