#громадськемісце ​Від "Кинджалів" до дронів-камікадзе: атака Кремля на Україну тривала 9 годин #чернівці #chernivtsi

​Від "Кинджалів" до дронів камікадзе: атака Кремля на Україну тривала 9 годин

Вночі 28 та вранці 29 березня Кремль знову атакував Україну, завдавши комбінованих ударів. Під час атаки використали крилаті ракети та дрони-камікадзе.

Головна мета Кремля – енергетичні об’єкти України. Згідно з інформацією від місцевих адміністрацій, ворог використав ракети Х-101/555, запущені з 10 бортів “Ту-95” з акваторії Каспійського моря та аеродрому Енгельс, інформує канал “Україна 365”, повідомляє Диалог.ua.

Були пуски гіперзвукових ракет “Кинжал”, балістики “Іскандер”, авіаційних ракет Х-59, зенітних ракет С-300, а також запуски дронів-камікадзе. Найцікавіше, що ракети Х-101 подолали понад 2100 км, перш ніж залетіли на Франківщину та Чернівецьку область.

“Кинджали” запускали з території Калузької та Тульської областей РФ, а балістику запускали з Криму та Білгородчини. Під ударами опинилася територія Дніпропетровщини (Дніпро, Кам’янське, Павлоград та інші населені пункти), Львівщини. Франківщини та інших областей.

Повідомлялося про вибухи у Миргороді, Стрию, Бурштині та ін. Сама ж атака тривала майже 9 годин. ЗСУ вдалося знищити 84 з 99 повітряних цілей ворога.

ДЖЕРЕЛО