#громадськемісце Буковинка довірилась псевдобанкіру і втратила 72 тисячі гривень #чернівці #chernivtsi

Буковинка довірилась псевдобанкіру і втратила 72 тисячі гривень

Мешканка Чернівецької області потрапила на гачок шахраїв і втратила зі свого рахунку чималу суму. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області.

Так, 28 квітня до поліції із заявою про шахрайство звернулася 43-річна жителька обласного центру. Заявниця розповіла поліцейським, що їй зателефонував невідомий, який назвався нібито працівником банку.

Під приводом верифікації банківських карток чернівчанки, співрозмовник дізнався необхідну конфіденційну інформацію. Надалі з банківського рахунку потерпілої зникло 72 тисячі гривень.

Відомості про кримінальне правопорушення співробітники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Поліцейські Чернівецької області закликали громадян бути обачними й за жодних обставин не розголошувати свої персональні дані, до яких належать:

  • термін дії банківської картки;
  • PIN-код;
  • слово-пароль;
  • cvv/сvv2 коди.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що двох мешканців Чернівецької області 26 квітня також ошукали інтернет-аферисти — буковинці втратили понад 60 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО