#громадськемісце На Буковині з 1 квітня заборонено ловити рибу: скільки триватимуть обмеження #чернівці #chernivtsi

На Буковині з 1 квітня заборонено ловити рибу: скільки триватимуть обмеження

У Чернівецькій області з 1 квітня розпочинається весняно-літня нерестова заборона на вилов риби. Такі обмеження запровадили з метою збереження водних біоресурсів і створення сприятливих умов для їхнього нересту.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Чернівецький рибоохоронний патруль.

Нерестову заборону на водних об’єктах області та Дністровському водосховищі встановили в такі терміни:

  • на р. Дністер з усіма притоками — з 01 квітня по 10 червня (включно) 2024 року;
  • в усіх інших річках та їхніх кореневих водах — з 01 квітня по 20 травня (включно) 2024 року;
  • придаткових системах водойм — з 01 квітня по 30 червня (включно) 2024 року.

«Відповідно до Правил любительського рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство гачковими знаряддями лову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою. Рибалити можна з берега за межами нерестовищ. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, у тому числі з перевищенням дозволеної добової норми вилову — 3 кілограми та 1 шт.», — зазначають у рибоохоронному патрулі.

Порушення правил рибальства в цей період карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотної шкоди передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Відтак, Чернівецький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись правил рибальства під час нерестової заборони. Адже від того, наскільки успішно та вдало пройде нерест залежить чисельність риби у водоймах та Буковини майбутнє рибних ресурсів.

Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої лінії» відомства: (066) 067–38–69.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Дністровському водосховищі викрили браконьєра, який незаконно наловив риби та раків на понад 1,4 мільйона гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО