Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Узяв €18000 за невдалу «подорож» до Молдови: буковинця підозрюють у переправлені ухилянтів через кордон – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Узяв €18000 за невдалу «подорож» до Молдови: буковинця підозрюють у переправлені ухилянтів через кордон #чернівці #chernivtsi

Узяв €18000 за невдалу «подорож» до Молдови: буковинця підозрюють у переправлені ухилянтів через кордон

На Буковині викрили місцевого жителя, який допомагав ухилянтам тікати за кордон. Незаконну «подорож» трьох військовозобов’язаних чоловіків до Молдови він оцінив у 18 тисяч євро.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний долучився до протиправної схеми одержання прибутку від незаконного перевезення чоловіків за кордон. Вартість таких послуг сягала 6000 євро з особи.

Чоловік «працював» разом зі спільниками, які підшукували охочих виїхати до Молдови, надалі він перевозив клієнтів до одного з пунктів пропуску на Буковині, надаючи їм необхідний інструктаж.

Чоловіка затримали правоохоронці 1 квітня під час спроби нелегально перевезти військовозобов’язаних до українсько-молдовського кордону. У вантажному відсіку його мікроавтобуса перебувало троє чоловіків — жителів Чернівецької, Тернопільської та Харківської областей віком від 25 до 27 років.

Відтак, за процесуального керівництва прокурорів Дністровської окружної прокуратури 40-річному буковинцю повідомили про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України чоловіків призовного віку (ч. 3 ст. 332 КК України). Також йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі понад 800 тис. грн.

Наразі також встановлюються інші організатори злочину.

Раніше ми повідомляли, що на Буковині неповнолітній хлопець переправляв ухилянтів за кордон.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО