#громадськемісце Омолоджує та запобігає утворенню каменів у нирках: ось який фрукт корисний для здоров’я #чернівці #chernivtsi

Омолоджує та запобігає утворенню каменів у нирках: ось який фрукт корисний для здоров'я

Лимони дуже корисні для здоров’я та недорогі фрукти. Завдяки високому вмісту вітаміну С, вони захищають організм від вірусів та застуди.

Про це повідомляє Real simple.

Містять багато антиоксидантів та вітамін С

Всі цитрусові, такі як апельсини, грейпфрути та лимони, є багатим джерелом рослинних сполук з антиоксидантними властивостями, такими як вітамін С та флавоноїди.

Дієтолог Лейсі Путтак розповіла, що сік одного лимона забезпечує більше однієї третини добової норми вітаміну С, що рекомендується.

Відомо, що вітамін С пов’язаний із підтриманням здорової імунної функції. Також він знижує ризик хронічних захворювань, таких як діабет, допомагає залікувати пошкоджені тканини та підтримувати здоров’я серця, запобігаючи атеросклерозу.

Стимулює вироблення колагену у шкірі.

Вітамін С популярний завдяки своїй здатності освітлювати тьмяну шкіру, боротися з вільними радикалами та збільшувати вироблення колагену. Його можна знайти в багатьох сироватках та кремах.

До того ж, вітамін С у лимонах є ключовим компонентом у виробленні колагену в організмі. Колаген – це вид білка, який надає шкірі структури та еластичності.

Шкіра природно містить і виробляє колаген, але з віком цей процес зменшується. Тому слід вживати продукти з вітаміном С для омолодження шкіри.

Сприяють підвищенню засвоєння заліза

Один лимон містить понад тридцять відсотків добової норми вітаміну С, який дуже важливий для засвоєння заліза. Цей макроелемент бере участь у виробленні гемоглобіну, тому вживання лимона може запобігти розвитку анемії, що виникає тоді, коли в організмі не вистачає заліза.

Запобігає утворенню каменів у нирках

Якщо кожен день пити склянку води зі скибочкою лимона, це запобігає утворенню каменів у сечовивідній системі завдяки великій кількості кислоти, що містить цитрус.

Лимони містять лимонну кислоту, яка може допомогти розщепити менші камені в нирках.

Кому не можна їсти лимони

Не слід вживати лимонний сік у концентрованому вигляді всім тим, хто має захворювання шлунка, стравоходу, підвищену кислотність та проблеми з тиском. Також слід перевірити, чи немає у вас алергії на цей фрукт. Не можна давати лимони чи сік маленьким дітям до трьох років.

До того ж у чистому вигляді лимонний сік може негативно вплинути на зубну емаль, слизову оболонку рота та стравохід, оскільки містить багато кислоти.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 20:44

Коментарів 0 Переглядів 134

ДЖЕРЕЛО