#громадськемісце Що допоможе знизити кров’яний тиск: найпопулярніші продукти #чернівці #chernivtsi

Що допоможе знизити кров'яний тиск: найпопулярніші продукти

Почати знижувати високий кров’яний тиск може допомогти кілька популярних продуктів, серед яких – родзинки, адже вони багаті на калій.

“Діагноз високого кров’яного тиску не обов’язково означає, що вам доведеться приймати ліки. Ви і ваш лікар можете уважно вивчити фактори ризику серцево-судинних захворювань і розробити план контролю артеріального тиску. Це може охоплювати фізичні вправи, обмеження вживання алкоголю, відмову від паління і забезпечення хорошого нічного сну”, – пише healthdigest.com.

Вказується, що корисні для серця зміни необхідно буде внести і в раціон, а саме скоротити кількість продуктів з високим вмістом натрію і додати продукти з високим вмістом калію, з чим і допоможуть родзинки.

“Підтримка низького співвідношення натрію і калію важлива для контролю високого кров’яного тиску”, – йдеться в публікації.

Дослідження 2022 року, опубліковане в European Heart Journal, показало, що люди, у раціоні яких було більше калію, мали нижчий кров’яний тиск і менший ризик серцево-судинних захворювань, особливо серед жінок.

Якщо ж ви не любитель родзинок, є багато продуктів, багатих на калій, які допоможуть контролювати ваш кров’яний тиск. Це банани, маракуйя, авокадо, овочі, бобові та молочні продукти.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 01:15

Коментарів 0 Переглядів 67

ДЖЕРЕЛО