#громадськемісце Як зберегти полуницю якомога довше: прості лайфхаки #чернівці #chernivtsi

Як зберегти полуницю якомога довше: прості лайфхаки

Полуничний сезон майже в розпалі. На ринках та у супермаркетах можна побачити багато ароматної соковитої ягоди. Щоправда, ціни на неї ще досить кусаються. Та найбільше розчаровує те, коли відкриваєте холодильник на наступний день після покупки, а красиві полуничні ягоди потемніли, зіпсувалися та ще й вкрилися пліснявою.

Проте, якщо зберігати полуницю правильно, ягоди можуть лежати в холодильнику протягом тижня. Редактори GoToShop розповіли, як надовго зберегти свіжість полуниці і розтягнути задоволення від ягід.

Вибір полуниці

Під час покупки оберіть свіжу полуницю. Подивіться на ягоди, уникайте тих, що мають плями або прим’яті. Такі ягоди свідчать про те, що вони несвіжі або навіть почали псуватися.

Обирайте сухі ягоди, оскільки вологі зіпсуються швидше. Не купуйте темні або м’які ягоди, особливо якщо на них є пліснява.

Якщо ви збираєте полуницю на своєму городі, дочекайтеся, поки вона стане яскраво-червоною, але при цьому залишиться твердою. Це означає, що ягоди дозріли.

Перебірка перед зберіганням

Перед тим як зберігати полуницю, обов’язково переберіть її. Викиньте пом’яті та пошкоджені ягоди, навіть якщо ви вже ретельно вибирали їх у магазині чи на базарі.

Пакування для зберігання

Найкраще зберігати полуницю в дерев’яній, картонній чи навіть пластиковій коробці, але обов’язково з дірками для вентиляції.

Не тримайте ягоди в поліетиленових пакетах. Між шарами ягід покладіть паперовий рушник. Таким чином полуниця залишатиметься сухою.

Мийте перед вживанням

Перед тим, як їсти полуницю, треба її помити. Якщо зробити це заздалегідь, ягода вбере воду і полуниця пом’якшає. Щоб уникнути цього, мийте ягоду безпосередньо перед тим, як її використовувати.

Якщо вам потрібно зберегти помиту полуницю, підсушіть її за допомогою паперового рушника.

Використовуйте оцет

Розчин з оцту та води допоможе видалити бактерії з ягід. Якщо ви купили полуницю, серед яких багато ягід з пліснявою, переберіть її, викиньте пошкоджені та гнилі ягоди і обробіть решту розчином оцту та води у пропорції 1:3.

Зберігайте в холодильнику

Полуницю краще зберігати в окремому місці в нижньому відділенні холодильника. Оптимальна температура для зберігання полуниці — від 0 до 2С.

Заморожування

Якщо ви хочете зберегти полуницю ще довше, можете її заморозити. Для цього підійдуть пластикові або скляні контейнери, або спеціальні пакети для заморожування. Не складайте ягоди занадто щільно, щоб вони не злиплися в суцільну масу.

Залишайте контейнер незаповненим на 1,5-2 сантиметри, тому що при заморожуванні ягода збільшується в об’ємі.

Якщо заморожуєте ягоди без цукру та сиропу, розкладіть їх в один шар на піддон морозильної камери й заморозьте так впродовж декількох годин. Потім заморожену полуницю розкладіть по контейнерах або пакетах. У такий спосіб ягоди не злипнуться і не перетворяться на кашу, і ви матимете окремі ягоди.

Ягоди можна заморожувати цілі, порізані або з цукром. Якщо ви додасте цукор або цукровий сироп, це допоможе зберегти смак, форму і аромат ягід. На літр ягід вистачить приблизно 100 грамів цукру.

Можна також приготувати цукровий сироп: змішайте цукор і теплу воду в рівних пропорціях і залийте ним ягоди, щоб вони були повністю покриті сиропом. Краще додавати цукор або цукровий сироп до ягід, коли вони вже у контейнерах.

Щоб розморозити полуницю, поставте її до холодильника і дайте відтанути.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 01:30

Коментарів 0 Переглядів 80

ДЖЕРЕЛО