#громадськемісце Їсти ківі з шкіркою дуже корисно: чому та кому це потрібно в першу чергу #чернівці #chernivtsi

Їсти ківі з шкіркою дуже корисно: чому та кому це потрібно в першу чергу

Ківі – один з фруктів, який в Україні не росте, але він дуже популярний. Ківі солодке, освіжаюче та корисне для здоров’я. Цей фрукт часто додають до салатів та десертів, у смузі чи соки, або просто їдять шматочками.

Чому лікарі радять їсти ківі зі шкіркою та для кого це корисно, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Better Homes & Gardens.

Чому варто їсти ківі зі шкіркою
Магістр медицини, кулінарний спеціаліст тестової кухні Сара Брекке каже, що чистити ківі за допомогою ножа чи ложки не потрібно, бо тоненька шкірка ківі насправді їстівна та дуже корисна.

Саме так, пухнаста коричнева шкірка цього фрукту корисна для здоров’я людини.

“Багато людей вважають волохату текстуру шкірки ківі неприємною для їжі. Окрім унікального смаку, шкірка ківі містить кристали оксалату кальцію, також відомі як рафіди, які можуть спричинити крихітні подряпини на ніжній шкірці всередині рота. Коли кислота фрукта контактує з цими мікроподряпинами, може виникнути дуже неприємне відчуття печіння”, – пояснює фахівець.

Однак, вона радить все ж таки їсти ківі зі шкіркою, якщо вас не турбує така текстура. Бо ця шкірка багата на поживні речовини, такі як клітковина, фолати та вітамін Е, а також антиоксиданти та вітамін С.

А якщо з’їсти 1-2 ківі зі шкіркою перед сном – то це допоможе краще спати.

Кому їсти шкірку ківі не варто
Шкірка ківі містить багато оксалатів, які є природними сполуками, що містяться в багатьох рослинах, включаючи листяну зелень, овочі, фрукти, горіхи та насіння.

Сара Брекке пояснює, що людям, схильним до утворення каменів у нирках, слід чистити ківі перед споживанням, бо велика кількість оксалатів може зв’язуватися з кальцієм та сприяти більшому утворенню каменів в нирках.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 01:30

Коментарів 0 Переглядів 66

ДЖЕРЕЛО