#громадськемісце Заморозки та вітер: погода 10 травня на Буковині #чернівці #chernivtsi

Заморозки та вітер: погода 10 травня на Буковині

Скрин із Ботсаду ЧНУ

У п’ятницю, 10 травня, на Буковині – мінлива хмарність, без опадів. Місцями заморозки на поверхні грунту 0-3°морозу. Вітер південно-східний ↖️5-10 м/с.

Про це повідомляє Чернівецький обласний центр із гідрометеорології, пише molbuk.ua

Температура вночі 2-7° тепла, в горах від 2° морозу 3° тепла, вдень 16-21° тепла.

У Чернівцях – мінлива хмарність. Без опадів. Вітер південно-східний↖️ 5-10 м/с. Температура вночі 5-7° тепла, вдень 19-21° тепла.

Видимість на автошляхах добра.

10-12 травня на рівнинній території Чернівецької області надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

“Погодні умови сприятимуть високій ймовірності виникнення та розповсюдження пожеж в екосистемах, при наявності джерел займання (відкритого вогню)”, – попереджають буковинські метеорологи.

Особливого тепла, тим паче, спеки в Україні найближчим часом не передбачається, прогнозує синоптикиня Наталка Діденко.

“Комфортно, вдень десь у межах +13+19 градусів, часом десь вискочать градуси за межі +20-ти, але атмосфера швиденько зажене градуси назад, у теперішні межі. Звичайно, південна частина та Закарпаття традиційно будуть теплішими, проте переважно все ж очікується свіжа погода.

10-го травня максимальна температура повітря в Україні становитиме +14+18 градусів, у південній частині та на Закарпатті +19+21 градус.

Дощі в п’ятницю все ще відганятиме антициклон північно-західного походження, тому буде малохмарно і сонячно.
Хіба що “хвіст” атмосферного фронту зумовить місцями невеликий дощ на Сумщині, Чернігівщині та в другій половині дня збільшиться хмарність на Київщині.

У Києві 10-го травня істотних опадів не передбачається, після обіду в столиці побільшає на небі хмар. Вночі +3+5 градусів, завтра вдень повітря прогріється до +17 градусів.

У суботу невеликі дощі місцями пройдуть на заході, у центральних областях та на сході, а на Провідну неділю опадів в Україні не передбачається”, – пише Діденко.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 21:40

Коментарів 0 Переглядів 0

ДЖЕРЕЛО