Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Від сьогодні в Україні можуть мобілізувати чоловіків з 25-річного віку – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Від сьогодні в Україні можуть мобілізувати чоловіків з 25-річного віку #чернівці #chernivtsi

4 квітня набув чинності відповідний закон, підписаний президентом два дні тому Закон про зменшення мобілізаційного віку набув чинності сьогодні, 4 квітня.

Про це йдеться в опублікованому законі, передають Українські Новини.

Парламент ухвалив відповідний законопроєкт 30 травня 2023 року.

Вже 5 червня 2023 він був підписаний головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком і того ж дня направлений на підпис Президенту.
Президент Володимир Зеленський підписав закон 2 квітня поточного року. Закон був опублікований в “Голосі України” на наступний день – 3 квітня.

Згідно з текстом, закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто сьогодні – 4 квітня.

Згідно з новим законодавством, чоловіків віком з 25 років, які раніше не проходили військової служби та не мають військової кафедри, можуть мобілізовувати.

Раніше мобілізовувати чоловіків без воєнного досвіду могли тільки з 27 років, але закон, який набув чинності, знизив граничний вік до 25 років.

Через місяць набирає чинності закон, який встановлює, що усі обмежено придатні чоловіки мають протягом 9-ти місяців пройти повторний медогляд.

ДЖЕРЕЛО