#громадськемісце Убиті у Німеччині українці були військовослужбовцями – МЗС #чернівці #chernivtsi

Убиті у Німеччині українці були військовослужбовцями – МЗС

Громадяни України, вбиті у німецькому місті Мурнау, були військовослужбовцями і перебували у Німеччині на реабілітації.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України.

“За попередніми даними, загиблі громадяни були військовослужбовцями, які проходили медичну реабілітацію в Німеччині. Українські консули уточнюють інформацію щодо підрозділів, у яких служили загиблі, та встановлюють звʼязок із їхніми рідними”, – заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Зазначається, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба подякував німецьким правоохоронцям за оперативне затримання підозрюваного, 57-річного громадянина ha.

Глава МЗС доручив Департаменту консульської служби і Генеральному консульству в Мюнхені тримати справу на особливому контролі та перебувати у постійному контакті з правоохоронними органами ФРН, аби вбивця був покараний за всією суворістю закону.

Нагадаємо, 27 квітня в місті Мурнау-ам-Штафельзее, федеральна земля Баварія, ФРН, на території місцевого торговельного центру було вбито двох громадян України, чоловіків 1987 та 2001 років народження. Їм було завдано ножових поранень. 36-річний чоловік помер на місці, другий потерпілий помер у лікарні того ж вечора.

Поліція затримала за підозрою у скоєнні подвійного вбивства 57-річного громадянина рф. Триває слідство.

ДЖЕРЕЛО