#громадськемісце У Telegram заблокували українських ботів, які допомагали протидіяти російській агресії, — ГУР #чернівці #chernivtsi

У Telegram заблокували українських ботів, які допомагали протидіяти російській агресії, — ГУР

У Головному управлінні розвідки також попередили, що ворог створює боти зі схожими назвами, тому закликали людей не надсилати жодні персональні дані.

У Telegram заблокували українських ботів, які допомагали протидіяти російській агресії, — ГУР

Фото: Unsplash

У Telegram заблокували низку офіційних українських ботів, у яких збиралися дані, які допомагали протидіяти російській агресії в Україні.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

«В тому числі заблоковано “Головний бот розвідки”. Це відбулось всупереч правил та публічних заяв, які керівництво Telegram публічно декларувало», – йдеться в повідомленні.

Водночас в розвідці уточнили, що попри блокування чат-бота розвідки персональні дані користувачів лишаються в безпеці. Але також попередили, що ворог створює боти зі схожими назвами, тому закликали людей не надсилати жодні персональні дані.

Нагадаємо, нещодавно Шпальта розповідала, що команда з ліцею КПІ PL of KPI Igor Sikorsky перемогла на міжнародному хакатоні зі штучного інтелекту для підлітків — вони представили прототип застосунку, який допомагає вивчати жестову мову.

ДЖЕРЕЛО