#громадськемісце На кількох вулицях Чернівців оголошено карантин через сказ собаки #чернівці #chernivtsi

На кількох вулицях Чернівців оголошено карантин через сказ собаки

26 квітня 2024 року відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернівецькій районній військовій адміністрації щодо підтвердження захворювання на сказ домашньої собаки. При проведенні епізоотичного розслідування встановлено, що 25 квітня 2024 року собака загинула.

Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, матеріал направлено в Чернівецьку регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для вірусологічного дослідження на сказ. Звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 25.04.2024 року № 000869 п.м./24 – виявлені свідчення характерного вірусу сказу.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Чернівецькій районній військовій адміністрації вирішила накласти карантинні обмеження та оголосити неблагополучним пунктом сказу приватне господарство за адресою, вул. Полтавська буд. 1, терміном на 60 днів. Загрозливою зоною вважати: вулиці міста Чернівці: вул. Полтавська, вул.Київська(район парку Шиллера), вул.Харківська, вул. Пирогова, вул.Нагірна. В епізоотичному осередку проводиться вимушену дезінфекція.

Також затверджено комплексний план заходів з боротьби та профілактики сказу із проведення ветеринарно-санітарних заходів, клінічним обстеженням та щепленням тварин проти сказу.

ДЖЕРЕЛО