#громадськемісце На Буковині через негоду майже пів сотні населених пунктів залишилися без світла #чернівці #chernivtsi

На Буковині через негоду майже пів сотні населених пунктів залишилися без світла

Через шквальні пориви вітру у Чернівецькій області 48 населених пунктів частково або повністю залишилися без електроенергії.

Про це пише С4 з посиланням на «Чернівцівобленерго».

Зазначається, що є відключення в мережах 10/0,4 кВ у Вижницькій, Глибоцькій, Кіцманській, Хотинській, Новоселицькій і Заставнівській дільницях.

У Чернівцях також є аварійне вимкнення, унаслідок якого 31 ТП та частина вулиць у Садгірському мікрорайоні міста тимчасово без напруги. 

В Обленерго зазначили, що аварійні бригади вже працюють над ліквідацією пошкоджень. Утім буковинців попередають, що через подальші пориви вітру можуть виникати нові знеструмлення.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, вдень 29 березня на Буковині очікується посилення північно-західного вітру до 15–20 м/с. Через небезпечні метеорологічні явища в області голосили І рівень небезпеки — жовтий.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО