#громадськемісце Як сестри-близнючки з Чернівців відзначили 90-річний ювілей та потрапили до Національного реєстру рекордів — ексклюзив С4 #чернівці #chernivtsi

Як сестри близнючки з Чернівців відзначили 90 річний ювілей та потрапили до Національного реєстру рекордів — ексклюзив С4

Починають ранок зі склянки води, щодня займаються спортом та всюди ходять пішки. Сестри-близнючки з Чернівців відзначили 90-річний ювілей та потрапили до Національного реєстру рекордів України як найстарші близнючки.

Секретом свого довголіття Віра та Надія поділилася з кореспондентами С4.

[embedded content]

Сестри-близнючки Віра та Надія родом з Донецька. З дитинства нерозлучні. 

«У школі нас путали. Вона вчила краще математику, хімію, а я краще літературу. Коли у школі на математиці викликали мене, Віру, йшла Надія, бо вона математику краще знає», – пригадує Віра Хвіюзова.

Віра та Надія пережили Другу світову війну, Голодомор, війну 2014 року та повномасштабне вторгнення росіян в Україну.

«У нас були сестра і брат, старший на 10 років. Коли німці відступали, тоді ми на горищі в соломі ховали сестру і брата, молодь забирали при відступі, коли виїжджали з Донецька. Було дуже страшно», – каже Віра.

Жінки працювали на Донецькому металургійному заводі.  У 1967 році Надія переїхали з чоловіком до Чернівців. Її сестра-близнючка Віра залишилась у Донецьку.

«Коли чоловік помер, я поїхала в Донецьк до сестри. Там пожила. А тут раптом війна. І ми переїхали сюди [до Чернівців]. І так ми втрьох жили 5 років. 5 років як нема її чоловіка [чоловіка сестри] і ми удвох живемо душа в душу», – розповідає Надія Берегеч.

Хатні справи сестри-близнючки роблять разом. Віра та Надія дотримуються здорового способу життя. 

«Ми дуже багато рухаємося. З ранку до обіду ми завжди в русі. З вечора ми пишемо записки, куди йти, що робити, що купити. Снідаємо зранку, одразу водичку п’ємо, потім снідаємо і зарядка 30 хвилин щодня. І йдемо в магазин, базар, аптеку», – каже Надія.

У Віри та Надії по дві дитини, а ще онуки та правнуки. Дехто з них проживає у Чернівцях, тому бачаться часто, з деякими спілкуються лише телефоном. Сестри-близнючки мріють відсвяткувати 100-літній ювілей у великому родинному колі. 

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію чернівчанки Людмили Мартиненко, яка у 73 роки професійно займається йогою та має власну студію.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО