#громадськемісце Чернівчанин у Німеччині влаштував захід на підтримку ЗСУ: запросив братів Яремчуків – фото #чернівці #chernivtsi

Чернівчанин у Німеччині влаштував захід на підтримку ЗСУ: запросив братів Яремчуків фото

У німецькому місті Бонн відбувся концерт на підтримку ЗСУ. У заході взяли участь волонтери, музиканти. Серед запрошених гостей – народні артисти України Дмитро та Назарій Яремчуки.

Концерт провели у кафе “Шевченко в гостях у Бетховена”, заснованому чернівчанином Павлом Гросулом, який уже майже 15 років мешкає у Німеччині, пише molbuk.ua

“В особливій атмосфері пройшов наш концерт в клубі “Шевченко в гостях у Бетховена” в місті Бонн, Німеччина. Вже вдруге ми співаємо в цьому місті для своїх земляків та німців. У цей непростий час всі ми потребуємо підтримки один одного чи простого спілкування з вірою в Перемогу! Це нам надає сили жити. Всі кошти, отримані з концерту, як і з інших наших концертів у Німеччині, підуть на придбання траумабандажів та турнікетів. Щиро дякуємо нашому другові та землякові Павлу Гросулу за запрошення та невгамовну діяльність в підтримку нашої Батьківщини!” – зазначили брати Яремчуки у дописі на Facebook-сторінці.

Павло Гросул розповів більше про масштабний концерт:

“24 березня було найбільше, найдовше кафе за всю його історію: 5 годин, більше 100 людей, 3 поверхи, велика програма для дітей (створення малюнків, аплікація, листівки, українськи книжки і багато іншого). За 1 день і 10 годин в системі вже зареєстрували 100 відвідувачів на захід, 25 волонтерів, 6 музикантів/співаків, один великий хор (з диригенткою -13), 5 днів на підготовку всього, найкращі хедлайнери!” – ділиться Павло.

На цю програму зареєструвалося більше 40 волонтерів.

“Відкрили ми традиційно з гімну України під мелодію бандури від Дарії Кравченко та просто неперевершеного хору “Намисто”. Потім у нас був німець Крістофер Мюллер. Крістофер – один із тих, який був на першому кафе 2 роки тому. Він сам саксофоніст, але тепер вперше грав відкрито на фортепіано та співав “Думи мої“ Шевченка. Люди, вдумайтеся, німці вивчають Шевченка! Потім Крістофер розказав вірш “Садок вишневий біля хати“. Лірика з німецьким акцентом додала нашому кафе спеціальну нотку обміну між Німеччиною та Україною!

Пізніше виступали музикант і композитор Тетяна Гнатюк та музикант Тимофій Пастухов. Прекрасно було чути улюблену пісню “Чорнобривці“ у виконанні Тимофія, на фортепіано грала Тетяна. Потім Тетяна зіграла і заспівала пісню, а Крістофер грав на баяні.

До нас приїхали жіночки з Кайзерслаутена, а це майже 300 км, щоб потрапити до нас на кафе! Уявіть лише.

Також із Мангайму приїхали Дмитро та Назарій Яремчуки разом зі звукорежисером Василем. До речі, всі родом із моїх рідних Чернівців. З Дмитром та Назарієм товаришуємо давненько. Два роки тому вони вже були у нас у Бонні. Тепер ми запросили їх виступити в українському кафе. Я не просто люблю їх музику. Ця музика для сердця і для душі. Коли вони починають співати, ти отримуєш масу задоволення, мурашки по шкірі”, – ділиться Павло Гросул.

Ідея створити українське кафе в Бонні виникла у Павла два роки тому.

“Назвали кафе “Шевченко в гостях у Бетховена“ на честь великого сина України Тараса Шевченка та великого сина Бонна, відомого композитора, Людвіга ван Бетховена. На той момент вже німецькі організації робили такі кафе. Наше було єдине від українців для обміну з німцями. Розпочали з маленьких посиденьок, програм для дітей та підлітків.

У Бонні майже всі українці знають, де є “У Бетховена“. І ні, це не музей Бетховена, а наше кафе. Завдяки йому багато українських музикантів в Бонні знайшли себе і продовжують свою діяльність. Всі знають, що “У Бетховена“ завжди рідна, тепла і гарна атмосфера”, – каже волонтер.

Пізніше Павло заснував громадську організацію “Українська хвиля. 🇺🇦🇩🇪Німецько-Украінське товариство“, і кафе стало частиною організації. Він наголошує, що це виключно волонтерський проєкт. Із сайтом організації можна ознайомитися за посиланням.

Від “Української хвилі” брати Яремчуки отримали подяки за підтримку української діаспори.

Раніше molbuk.ua писав про те, як Павло Гросул у Німеччині зумів налагодити підтримку України, запровадивши потужні волонтерські ініціативи.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 12:57

Коментарів 0 Переглядів 139

ДЖЕРЕЛО