#громадськемісце Навіки 37: у селі на Буковині попрощалися із захисником Романом Горватом #чернівці #chernivtsi

Навіки 37: у селі на Буковині попрощалися із захисником Романом Горватом

Сьогодні громада провела останнім земним шляхом свого захисника – солдата 4-ої окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського – Горвата Романа.

Про це повідомляє Клішковецька територіальна громада.

Горват Роман Васильович народився 05 вересня 1986 року в селі Малинці.

Закінчив Малинецьку середню школу. У 15-ти річному віці залишається разом із молодшою метричною Аліною без матері, яку жорстока смерть забрала від сім’ї. А згодом через два роки помирає і батько. Опікою для дітей стають дідусь і бабуся. У 2005 році Романа призивають до лав Збройних Сил України, по закінченню служби він працює на різних роботах, щоб забезпечити себе та сестричку, і надалі стає її надійною опорою.

У 2014 році був мобілізований для АТО на сході України. Згодом вступає на військову службу за контрактом до 2018 року.

23 лютого 2022 року, коли розпочалося повномасштабне російське вторгненням в Україну, Роман перебував за кордоном. На поклик побратимів повертається в Україну і 7 липня 2022 року вступає до лав Збройних Сил, щоб захищати свою державу від підступного ворога.

Його чуйне серце не витримувало навантаження. У грудні 2023 року Роман приїжджає до рідного дому у відпустку, але болі у серці не втихають. І 3 травня 2024 року Горват Роман помер від серцевого нападу.

У житті Роман був завжди веселим, добрим, чуйним. Нікого не обминав, щоб не заговорити, завжди запитував: “Як ви?“. Завжди відгукувався на поклик про допомогу.

У Романа залишилася сестра Аліна Василівна, племінники Дмитрик та Вікторія, яких він дуже любив.

Поховали Романа 8 травня на сільському кладовищі у рідному селі Малинці у День пам’яті та перемоги над нацизмом.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 17:15

Коментарів 0 Переглядів 224

ДЖЕРЕЛО